hétfő-péntek: 10:00-18:00
9026 Győr, Dózsa rakpart 29-31.
kérdése van: +36 20 275 0025

Mi az ekcéma?

Az ekcéma, egy viszkető, krónikus gyulladásos bőrbetegség, amely nagyon gyakori a gyermekek körében. Számos típusa ismert, azonban a pontos eredet, oka máig nem feltérképezett. Örökletes hajlam, környezeti tényezők együttesen állnak a hátterében.

Ekcéma tűnetei

A tünetek közé tartozik a vörös, barnás-vörös elváltozások a bőrön, viszketés, mely kínzó is lehet, a nyugodt alvást is zavarhatja. A vakarástól a bőr kisebesedhet, befertőződhet.

Az ekcéma kezelése

Az ekcéma kezelésének alapvető része a száraz bőr megóvása, a rendszeres bőrápolás, lipidpótlás biztosítása. A klinikai kép alapján döntünk a kivizsgálás, a helyi és gyógyszeres kezelés szükségességéről. Az ekcéma kezelése során a betegség nem minden formája kezelhető véglegesen, de a kiváltó okok elkerülésével, folyamatos kontroll és oda figyelt egészséges étkezés a gyulladás megszüntetésével tünetmentes állapot érhető el.

?
?

Kérdése akadt?

Böngéssze át a gyakori kérdéseket, amelyek a bőrgyógyásznál felmerülhetnek. Olvashat a hozzájuk tartozó vizsgálatokról és arról mikor érdemes bőrgyógyászhoz fordulni.

Gyakran ismételt kérdések
Elysia Laser Clinic