hétfő-péntek: 10:00-18:00
9026 Győr, Dózsa rakpart 29-31.
kérdése van: +36 20 275 0025

Mi történik a fizikális vizsgálat során?

A kardiológiai vizsgálatsorozat egy alapos és körültekintő fizikális (testi) vizsgálattal kezdődik, melynek keretében a belső szervek, így a szív esetleges rendellenességeit keressük – tapintással a mellkasfalon vizsgáljuk a szívcsúcslökés helyét, hallgatózással (phonendoscoppal) győződünk meg a billentyűk helyes működéséről (az esetleges billentyű-szűkület vagy elégtelenség jellegzetes és jól definiált zörejeket okoz) és hallgatózással vizsgáljuk a nagyerek feletti zörejeket (a nyakon és a lágyékhajlatban) melyek plakk-képződésre azaz érelmeszesedésre hívhatják fel a figyelmet.

A szív működésével összefüggésben mindig vizsgáljuk az artériás (ld. fent) és vénás keringési rendszert is (a tágult nyaki vénák pl. szívelégtelenségre hívhatják fel a figyelmet).

Fizikális vizsgálat során tapintással észlelhetjük a megnagyobbodott májat is, mely adott esetben szívelégtelenség jeleként értékelhető.

Ugyancsak tapintással észlelhetjük a megnagyobbodott pajzsmirigyet, melynek igen jelentős hatása van a szívműködésre (pl. ritmuszavarok kialakulásában).

Fizikális vizsgálattal vehetjük észre azokat a finom idegrendszeri eltéréseket, melyek (szív-eredetű) agyi keringészavart jelezhetnek.

A fizikális vizsgálat nem nélkülözhető a rendelkezésünkre álló korszerű diagnosztikus eszközök birtokában sem.

?
?

Kérdése akadt?

Böngéssze át a gyakori kérdéseket, amelyek a bőrgyógyásznál felmerülhetnek. Olvashat a hozzájuk tartozó vizsgálatokról és arról mikor érdemes bőrgyógyászhoz fordulni.

Gyakran ismételt kérdések
Elysia Laser Clinic