hétfő-péntek: 10:00-18:00
9026 Győr, Dózsa rakpart 29-31.
kérdése van: +36 20 275 0025

Nyaki verőerek ultrahang-vizsgálata (Carotis duplex)

Itt az agy vérellátását biztosító nagy verőereket vizsgáljuk nagy felbontású ultrahang-készülék segítségével. Pontosan mérhető, fontos paraméter az ún. IMT (intima-media-thickness), vagyis az ér belső sejtrétegének a vastagsága, melynek mértéke már az érelmeszesedés korai fázisában prognosztikus jelentőségű.

Pácienseink statisztikai veszélyeztetettségét - egy későbbi szívinfarktus rizikója szempontjából - az UH illetve egy számítógépes program segítségével határozzuk meg.

Ezen túlmenően a vizsgálattal kizárhatjuk az atherosclerotikus meszes plakkokat is, melyek - szűkületet okozva vagy anélkül - az agyi verkeringes zavarainak (ischämiás stroke, („agyvérzés“) gyakori okai – tartós rokkantságot vagy akár halált is okozhatnak.

Az UH vizsgálat nagyjából 15-20 percet vesz igénybe. Fájdalom mentes és nem igényel semmilyen előkészületet. A pácienseket már a vizsgálat közben tájékoztjuk az eredményekről.

?
?

Kérdése akadt?

Böngéssze át a gyakori kérdéseket, amelyek a bőrgyógyásznál felmerülhetnek. Olvashat a hozzájuk tartozó vizsgálatokról és arról mikor érdemes bőrgyógyászhoz fordulni.

Gyakran ismételt kérdések
Elysia Laser Clinic