hétfő-péntek: 10:00-18:00
9026 Győr, Dózsa rakpart 29-31.
kérdése van: +36 20 275 0025

Mi az a Akne?

Az akne a faggyúmirigyek krónikus gyulladásával járó bőrbetegség, mely elsősorban a faggyúmirigyekben gazdag területeken (arc, mellkas, hát felső része) jelentkezik. Enyhébb formában csak mitesszerek és kevés gyulladásos pattanás látható. Súlyosabb formában több a gyulladt pattanás esetleg fájdalmas gyulladásos göbök alakulnak ki, amik gyakran hegek hátrahagyásával gyógyulnak. Multifaktoriális betegség, ami azt jelenti, hogy kialakulásában számos tényező játszik szerepet. Köztük az egyik legfontosabb az androgének (férfihormonok) szerepe.

Pattanásos (akne) bőr komplex kezelése

A kezelési stratégia függ a bőrtípustól, a klinikai kép súlyosságától, a fennálló esetleges alapbetegség típusától. Csökkentjük a faggyú termelését, fokozzuk az elhalt hámsejtek leválását, csökkentjük a baktériumok számát, csillapítjuk a gyulladást, vagy mind a négyet egyszerre kezeljük. Az akne kezelésében használatos bőrgyógyászati készítmények nem hatnak azonnal, 4-8 hét is eltelhet, míg észlelhető változás. A tünetek súlyosságától függően helyi vagy szájon át szedhető gyógyszeres kezelést javaslunk bőrápolással kiegészítve. Előfordulhat, hogy a tünetek időszakosan romolhatnak, majd fokozatosan javulnak. A bőrbetegség kezelése folyamatos szakorvosi kontrollt igényel, állapotváltozástól függően terápiamódosításra lehet szükség.
?
?

Kérdése akadt?

Böngéssze át a gyakori kérdéseket, amelyek a bőrgyógyásznál felmerülhetnek. Olvashat a hozzájuk tartozó vizsgálatokról és arról mikor érdemes bőrgyógyászhoz fordulni.

Gyakran ismételt kérdések
Elysia Laser Clinic