hétfő-péntek: 10:00-18:00
9026 Győr, Dózsa rakpart 29-31.
kérdése van: +36 20 275 0025

Mi az a pigment?

A bőr hámrétegében található pigment termelő sejtek a melanocyták. Feladatuk a bőr védelme a káros sugárzás ellen, ugyanis a napfény hatására a melanocyták fokozott pigmentanyag termelése megóvja az alatta fekvő hámsejteket. Ha a melanin (pigmentanyag) egy helyen nagyobb koncentrációban felhalmozódik, májfolt keletkezik.

Ennek számos oka lehet: környezeti változás következtében megnövekedett UVB és UVA sugárzás nem megfelelő fényvédelem, bőr gyulladásos betegségei, helytelen bőrápolási termékek, szokások, krémek, kölni, vegyi anyagok “beégése” a bőrbe, fényérzékenységet okozó gyógyszerek, hormonok hatása, májfunkció, gasztroenterológiai problémák, hormonális változás /pl. kismamák/, terhesség után.

Pigmentfoltok (napfoltok) kezelése Elysia Győrben

Kezelhető pigment tartalmú képletek:
  • Melasma (májfolt)
  • Senilis szeplő
  • Öregségi szemölcs

A klasszikus pigmentált anyajegyek nem kezelhetőek lézerrel, csak sebészi kimetszéssel távolíthatóak el korrekt módon. Minden anyajegy eltávolítása esetén szövettani feldolgozás szükséges! Fontos kiemelni Az Alexandrit lézer fénye a bőrfelszín károsítása nélkül hatol a mélyebb rétegekbe, s ott szelektíven elnyelődik a bőr festékanyagában (melanin), majd a festék felmelegszik, károsodik.
A szétbontott pigmentet az immunrendszer felelősei eltakarítják. A melanint tartalmazó bőralkotók (szőrszálak, pigmentfoltok) hatékonyan kezelhetőek az erek megkímélése mellett. A melanin bőrből való eltávolításakor a lézerfény a bőrfelszínt nem roncsolja, vagyis a kezelés nem a bőrfelszín hámlasztásával történik.
Kezelés előtt legalább 2 héttel a napozást, szoláriumozást kerülni kell, mert fokozzák a festéksejtek pigment termelését. Barnító és szőrtelenítő krémek használata sem javasolt 1 héttel a kezelés előtt.

Már egyetlen kezelés is eredményt hozhat, de a bőrtípustól, a felület nagyságától, a pigmentfoltok színétől függően több kezelés is szükséges lehet a kielégítő hatáshoz. A szeplők, pigmentfolt kezelése után fehéres elszíneződés jelenik meg, majd néhány óra alatt elmúló bőrpír, duzzanat és égő érzés alakul ki. Ezután néhány napig tartó pörkképződés, hámlás történik. A bőrfelület regenerálódását elősegítő, hámosító készítményekkel a gyógyulás felgyorsítható. A kezelések után legalább 2 hónappal, ill. a többlépcsős kezeléssorozat folyamán napozni, szoláriumozni nem szabad, fényvédelem szükséges.
?
?

Kérdése akadt?

Böngéssze át a gyakori kérdéseket, amelyek a bőrgyógyásznál felmerülhetnek. Olvashat a hozzájuk tartozó vizsgálatokról és arról mikor érdemes bőrgyógyászhoz fordulni.

Gyakran ismételt kérdések
Elysia Laser Clinic