hétfő-péntek: 10:00-18:00
9026 Győr, Dózsa rakpart 29-31.
kérdése van: +36 20 275 0025
A pszoriásis, pikkelysömör tünetei nagyon jellegzetesek, a bőrgyógyászati vizsgálat alapján felállítható a diagnózis.

Pikelysömőr kialakulása

A pikelysömőr bőrbetegségnek nagyon sokféle formája van. A veleszületett hajlam és provokáló faktorok együttesen alakítja ki a pikkelysömör jellegzetes képét. A hajlam nagysága betegenként változó, a provokáló faktorok is sokfélék, ugyanazon betegnél az élet folyamán változhatnak.

Mi az a provokáló faktor?

Bizonyos tevékenységek erősítik illetve gyengitik a pikkelysömör jelenlétét a testen. Ilyen például a stresszes élet, alkohol és a különböző társ betegségek..

A pikkelysömör az egész testen bárhol megjelenhet. Leggyakrabban a hajas fejbőr, a végtagok feszítő felszíne, a körmök érintettek. A pikkelysömör kezelése tekintetében jellemző, hogy a pikkelysömör ma még véglegesen nem gyógyítható, de tünetmentesíthető. A pikkelysömör tünetei, a társbetegségek, az életkor, a beteg neme alapján választjuk a beteg számára legkedvezőbb, legeredményesebb kezelési módot.
?
?

Kérdése akadt?

Böngéssze át a gyakori kérdéseket, amelyek a bőrgyógyásznál felmerülhetnek. Olvashat a hozzájuk tartozó vizsgálatokról és arról mikor érdemes bőrgyógyászhoz fordulni.

Gyakran ismételt kérdések
Elysia Laser Clinic