hétfő-péntek: 10:00-18:00
9026 Győr, Dózsa rakpart 29-31.
kérdése van: +36 20 275 0025

Ránctalanítás botulinum toxinnal

Az A típusú Botulinum toxint (Botox) rendkívül hatásos ránckezelő szerként tarjuk számon, melyet a 90-es évek közepétől használunk a mimikai ráncok megoldására. Különösen a homlok és a glabelláris ránc („haragos ránc”) esetében hatékony. A homlok és szem környékén alkalmazott, rendkívül kis mennyiségű, célzottan az izmokba, apró szúrásokkal beadott Botulinum toxin ezen területek átmeneti ellazítását okozza. Az izmok ellazulása miatt kisimulnak a már meglévő ráncok, és a kezelést követően a mimikai izmok túlzott, erőteljes mozgása miatt a későbbiekben egyébként kialakuló új ráncok keletkezése is megakadályozható. A kezelés elsősorban a felületesebb ráncok és a mimikai ráncok esetében eredményes önmagában is. A mélyebb ráncok kezeléséhez gyakran alkalmazunk – a Botox mellett kombinációban – hyaluronsavas töltést is. A Botox működési elve Az A típusú Botulinum toxin (Botox) egy természetesen is előforduló bakteriális fehérje. A Clostridium botulinum baktériumból állítják elő anaerob (levegőtől elzárt) körülmények között. Az A típusú Botulinum toxin azáltal fejti ki hatását, hogy blokkolja az ún. neurotranszmittereket, melyek az adott arcterület alatt fekvő izmok összehúzódásáért felelnek . A felhasznált anyag mennyisége nagyságrendekkel kevesebb, mint a szer mérgező adagja, ráadásul a beadott mennyiség csak a beadás pontján fejti ki a hatását, és nem hat az egész szervezetre. Hosszantartó hatás

Botulinum toxin kezelés eredménye:


A kezelés eredménye általában már néhány nap múlva észlelhető (az esetek többségében a 2.-7. nap között alakul ki a hatás). Többnyire két hét múlva észleljük a maximális hatás kialakulását. Idővel aztán a kezelt izom teljes mértékben újra regenerálódik, és a csökkent vagy éppen csaknem teljesen megszűnt izommozgás újra visszatér. Átlagosan 3-6 hónap alatt áll vissza a páciensek legnagyobb részénél a korábbi, teljes izomfunkció. A ráncok azonban általában sokkal kevésbé kifejezettek ilyenkor is, mint amilyenek a kezelés előtt voltak.

Botulinum toxin ráncfeltöltés

?
?

Kérdése akadt?

Böngéssze át a gyakori kérdéseket, amelyek a bőrgyógyásznál felmerülhetnek. Olvashat a hozzájuk tartozó vizsgálatokról és arról mikor érdemes bőrgyógyászhoz fordulni.

Gyakran ismételt kérdések
Elysia Laser Clinic