hétfő-péntek: 10:00-18:00
9026 Győr, Dózsa rakpart 29-31.
kérdése van: +36 20 275 0025

Seprűvén és értágulat (hajszálér) kezelése

Az értágulatok esztétikailag zavaró képletek, amely az életkortól függetlenül jelenhetnek meg, hátterükben genetikai tényezők állhatnak, vagy hormonális okokra visszavezethetően alakulhatnak ki.

A bőr felületén megjelenő hajszálértágulatok, apró visszerek orvosi tekintetben nem jelentenek betegséget, azonban a bőr saját színétől eltérő árnyalatuk miatt gyakran okoznak esztétikai problémát.

Hogyan kezelhető, tűntethető el a seprűvéna a bőrfelületről?

Kezelhető értágulat formák: hajszálértágulat seprűvéna hemangioma

A lézer óriási előnye, hogy finoman és kíméletesen, a környező szövetek károsítása nélkül szünteti meg az értágulatokat. Ez többek között a lézer rendkívüli pontosságának és jó irányíthatóságának köszönhető. A kezelés során használt 1064nm-es hosszú impulzusú Nd:YAG lézerfény-nyaláb szelektíven elnyelődik a hemoglobinban, azaz a vérfestékben. A vérfesték kicsapódásával egyidejűleg a kiserek fala felmelegszik, károsodik, majd rövid idő múlva a sérült ér felszívódik. A lézeres ér kezelés során tehát a tágult ér lassan és természetes módon tűnik el.
A környező szövet struktúrák és a felszíni hám nem károsodik, a kezelés teljesen biztonságos. A lézer segítségével bármelyik testfelületen kialakuló éreredetű képlet kezelésére nyílik lehetőség, de leggyakrabban az arcon és a lábszáron használjuk.

Mit kell tudni a lézeres seprűvéna (hajszálér) kezelésről?

A lézerkezelésnek számos előnye van, nagyon pontosan irányítható, precízen megszabható az alkalmazott energia, így nem károsítja az ép szöveteket és nem hagy nyomot az egészséges bőrfelületen.
A kezelés gyors, enyhe melegségérzéssel jár, de kifejezett fájdalom nem jellemzi. A kellemetlen érzetet a kezelés során használt hideglevegős bőrhűtő hatékonyan csökkenti. A kezelést követően a bőr piros, duzzadt és viszkető lehet, mely pár órán át, esetleg 1-2 napig állhat fenn, a gyógyulás elősegítése érdekében a terület hűtése, bőrnyugtató krémek alkalmazása javasolt. A kezelés után 2-3 hétig fokozott fényvédelem szükséges a gyulladás provokálta pigmentációs zavarok elkerülése céljából. A hajszálerek, hemangiomák tekintetében végleges megoldásnak tekinthető, gyors és látványos eredményt ad a kisebb hajszálerek esetében is, amelyek már 1 kezelés után eltűnnek, a nagyobbak kezelésről kezelésre halványodnak. Általában 1-3 kezelés javasolt.
?
?

Kérdése akadt?

Böngéssze át a gyakori kérdéseket, amelyek a bőrgyógyásznál felmerülhetnek. Olvashat a hozzájuk tartozó vizsgálatokról és arról mikor érdemes bőrgyógyászhoz fordulni.

Gyakran ismételt kérdések
Elysia Laser Clinic