hétfő-péntek: 10:00-18:00
9026 Győr, Dózsa rakpart 29-31.
kérdése van: +36 20 275 0025
A kontakt allergia kimutatására alkalmas bőrteszt. A teszt annak megállapítása irányul, hogy mely kémiai anyaggal való közvetlen érintkezés miatt alakult-e ki az adott bőrgyulladás (ekcéma, dermatitis, csalánkiütés, fogászati allergia). Provokáló anyagok lehetnek: mosószerek, illatanyagok, kozmetikumok tartósítószerei, alapanyagai, fémek stb.

A vizsgálat menete:
A tünetmentes páciens hátbőrére a gyanúba vett allergének standard mennyiségét felhelyezzük tapasz formájában. A próba értékelése 48 majd 96 óra múlva történik és a kontakt allergének tesztelésekor a 7. nap reakciója is értékelendő. A teszt értékelésében az időrendben megjelenő bőrreakciók intenzítása alapján minőségi különbséget tesznek. A szenzibilizáción alapuló bőrválasz a megfigyelés során fokozódó íntenzítású.

Bizonyos esetekben vannak olyan allergének, melyek azonnali érzékenységet váltanak ki. Ezek leolvasása a 20. majd a 40. és a 60. percben történik. Korai reakciót adó allergének: Perubalzsam, illóolajok, stb.

A vizsgálat végén hivatalos leletet adunk át, szükség esetén az allergénről írásbeli tájékoztatót is adunk. A teszt elvégzése különleges előkészületet nem igényel, a tesztet megelőzően 3 nappal allergia ellenes gyógyszerek szedését fel kell függeszteni.

Ár: 20.000 Ft
?
?

Kérdése akadt?

Böngéssze át a gyakori kérdéseket, amelyek a bőrgyógyásznál felmerülhetnek. Olvashat a hozzájuk tartozó vizsgálatokról és arról mikor érdemes bőrgyógyászhoz fordulni.

Gyakran ismételt kérdések
Elysia Laser Clinic