hétfő-péntek: 10:00-18:00
9026 Győr, Dózsa rakpart 29-31.
kérdése van: +36 20 275 0025

Mi az a stria?


A striák a bőrfelszín vörös vagy fehér színű, a környezethez képest kissé besüppedt, különböző szélességű csíkjai. Leggyakrabban a hason, a csípőkön, a melleken, a combokon, a vállakon alakulnak ki. Gyakran jelennek meg terhesség alatt, gyors hízáskor vagy fogyáskor, pubertáskorban a bőr nagymértékű és gyors nyúlása miatt.

Narancsbőr és stria lézeres kezelése

A striában a bőr középső rétegét alkotó irhában a kollagén és rugalmas rostok károsodnak, emiatt az irha elveszti rugalmasságát és szakad. Az ezután láthatóvá váló, az irhában lévő erek okozzák kezdeti vöröses elszíneződését majd idővel a striák fehérré válnak. A friss, vékony, felszíni striák jobban reagálnak a kezelésekre, mint a régebbi és mélyebb csíkok. Mivel azt tudomásul kell venni, hogy a striákat nem lehet tökéletesen eltüntetni, a kezeléssorozat a csíkok elhalványítását, vékonyítását és a stria alatti kötőszövet felszaporítását célozza.

Mindez jelentősen javíthat a bőr állapotán, ezáltal kielégítő esztétikai eredmény érhető el. A hosszú impuzusú Nd:YAG lézer alkalmas a friss, lilás-vöröses striák kezelésére, míg a fehér striákra a frakcionált CO2 lézer a megoldás. Az Nd:YAG lézer a bőr középső rétegében, az irhában fokozza a kollagén és rugalmas rost termelést, ezáltal a striák vékonyodnak, a lilás színelváltozást okozó érhálózatot a lézerfény elpusztítja, ezáltal a csíkok halványodnak. A frakcionált CO2 lézer kis pontokat lő a bőrbe, érintett és érintetlen szigeteket létrehozva.

A lézersugár által képzett hő intenzív regenerálódást indít be, az irhában lévő kollagént és rugalmas rostokat tartalmazó sejtek újra aktivizálódnak és fokozott termelésbe kezdenek. Kb. 4-10 hét rostképződés elindulása. A bőr felső rétegének leválása és a mélyebb rétegben bekövetkezett bőrmegújulás hatására a striák vékonyodnak, halványulnak, a bőr állapota jelentősen javul.
?
?

Kérdése akadt?

Böngéssze át a gyakori kérdéseket, amelyek a bőrgyógyásznál felmerülhetnek. Olvashat a hozzájuk tartozó vizsgálatokról és arról mikor érdemes bőrgyógyászhoz fordulni.

Gyakran ismételt kérdések
Elysia Laser Clinic